Over Vincent

Hoe Vincent begon met gitaarbouw en gitaarreparaties

 

In 1987 startte Vincent Uijtendaal zijn grootste passie: gitaren bouwen. Hij had altijd al interesse in gitaarmuziek. Zijn ouders draaiden Led Zeppelin, David Bowie, The Beatles en de Stones helemaal grijs. Dus die liefde werd hem met de paplepel ingegoten.

Toen hij 17 was kreeg hij een basgitaar, maar dat was eigenlijk meer iets voor z’n broer Arjen besloot hij na een paar weken. Toen hij eenmaal een USA Fender Telecaster in zijn handen had, was hij op slag verliefd. En dan die enorme kick van het meespelen met z’n gitaarhelden… nou ja… je kent het gevoel wel toen jij begon met spelen, toch?

Creatie en constructie

Het was als kleine jongen al een handige sodemieter. Je kon een heel magazijn vullen met alle plastic modelbouwvliegtuigjes, -auto’s en -motortjes die hij in elkaar zette. Toen hij eenmaal op de technische school terechtkwam ontwikkelde hij zijn skills nog meer. Op een gegeven moment werkte hij als vrijwilliger tijdens de bouw van het 18e eeuwse schip De Amsterdam en daarna kreeg hij een baan bij de luchtmacht als F16 monteur. Door alle technische ervaring die hij opdeed bedacht hij: Dan kan ik zelf ook wel een gitaar bouwen!

Eerste gitaar

De eerste gitaar die hij bouwde was voor Ton van Bergeijk, een beroemde muzikant ;). Hij mocht zijn zwarte telecaster uit elkaar halen om alle maten op te nemen en een 4-snarige ukelele bouwen (de Uketele). Hij kreeg de smaak te pakken en uiteindelijk liep het bouwen van gitaren helemaal uit de hand. Door de jaren heen is Vincent Guitars uitgebouwd tot een professioneel bedrijf met een behoorlijke collectie akoestische en elektrische gitaren.

Gitaarreparaties en restauraties

Ook qua reparaties is Vincent Guitars ondertussen een gevestigde naam. Bijna alle merken en modellen akoestische en electrische gitaren heeft Vincent wel voorbij zien komen. Dus heb je een Gretsch met rotte bindings, een Gibson met een gebroken kop, wil je een Fender laten herfretten of een onbekende gitaar laten afstellen? Maak gewoon een afspraak, met alle liefde fixen we het.

Mail vincent@vincentguitars.com voor een afspraak of bel 06-52331397. Zie je dan!


Vincent Guitars

Vakspecialist Vincent Guitars staat al 30 jaar bekend om hoogwaardige elektrische en akoestische gitaarbouw en gitaarreparaties in Noord-Holland. We houden rekening met al je wensen en adviseren je graag in alle mogelijkheden.

Stuk voor stuk maken we te gekke gitaren die vanaf scratch worden gebouwd. Dus geen kant-en-klaar monteerwerk, maar echt ambachtelijk zaag en schuurwerk. Hiervoor gebruiken we alleen duurzaam en gecertificeerd hout. Pickups wikkelen we zelf en daarnaast maken we gebruik van erkende leveranciers op het gebied van diverse hardware. Dit resulteert altijd in een topgitaar met een geweldige sound, made with love & care.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

  • Hemmerbuurt 130
  • 1607 CM Hem
  • +31(0)6 523 313 97
  • vincent@vincentguitars.com